Acasă Actualitate Ministerul rus de Externe: Prelungirea sancțiunilor UE, un ”șantaj”

Ministerul rus de Externe: Prelungirea sancțiunilor UE, un ”șantaj”

(Foto: russkie-prostori.com)
(Foto: russkie-prostori.com)

Moscova a calificat astăzi drept ”șantaj” prelungirea cu un an de către Uniunea Europeană (UE) a sancțiunilor drept represalii la anexarea Crimeii de către Rusia anul trecut, informează Agerpres.ro. Moscova a estimat că această măsură nu va contribui la o revenire la Ucraina a peninsulei, relatează AFP.

UE a prelungit ieri cu un an o serie de sancțiuni pentru a protesta față de ”anexarea ilegală” a Crimeii de către Rusia, la două zile după ce a decis prelungirea cu șase luni a altor sancțiuni economice legate de criza din Ucraina. ”Crimeea și Sevastopol fac parte integrantă din Federația Rusă”, a afirmat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, estimând că ”este timpul de a recunoaște aceasta drept un fapt ce nu poate fi modificat prin metode de șantaj economic și politic”. Sancțiunile ”nu oferă o perspectivă”, afirmă ministerul, precizând că prelungirea anunțată vineri relevă o ”discriminare”.

Moscova a anexat Crimeea în martie 2014 după un referendum contestat, la încheierea căruia 97 % dintre votanți s-au pronunțat în favoarea asocierii cu Rusia, potrivit Kremlinului. ”UE continuă să condamne anexarea ilegală a Crimeii și a Sevastopolului de către Federația Rusă”, indica vineri Consiliul European, care reprezintă cele 28 de state membre ale Uniunii.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version