16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTren direct Craiova - Constanţa, în cadrul Programului "Trenurile Soarelui" 2015

Tren direct Craiova – Constanţa, în cadrul Programului „Trenurile Soarelui” 2015

(Foto: stiri.tvr.ro)
(Foto: stiri.tvr.ro)

CFR Călători reîncepe astăzi Programul „Trenurile Soarelui”, în cadrul căruia peste 40 de garnituri vor asigura timp de trei luni, până pe 15 septembrie, legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării, informează Ştirile TVR. „CFR Călători informează că, începând cu data de 12 iunie, va lansa programul estival de transport Trenurile Soarelui 2015 şi a pregătit un program special de trenuri pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii. Astfel, trenurile vor fi introduse în plus, treptat în circulaţie, conform orarelor plecări/sosiri, iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungită până la Constanţa/Mangalia şi retur”, au precizat reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Ca noutate, în acest sezon, turiştii din Craiova vor avea la dispoziţie un tren direct până la Constanţa şi retur, iar cei din Braşov două trenuri directe. De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din ţară vor avea legături frecvente între Constanţa şi staţiuni.

În cadrul programului estival Trenurile Soarelui, CFR Călători pune în circulaţie Trenurile Litoral, care merg cu viteza sporită şi fără opriri intermediare între Bucureşti Nord şi Constanţa. Acestea ajung la destinaţie în aproximativ două ore, în timp ce durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucureşti – Constanţa, este în medie de circa 2 ore şi 20 de minute.

Tot în acest program sunt incluse şi Trenurile Tineretului, care vor circula, din 18 iunie, ca trenuri RegioExpres, cu tarife accesibile, cu plecare din Sibiu la ora 18,40, din Râmnicu Vâlcea la 21:02, din Piteşti la 00:55, din Bucureşti Nord la 3:00, cu sosire în Constanţa la 6,14 şi în Mangalia la ora 8:02. Pentru întoarcere, trenul are plecări la 18:16 din Mangalia & staţiuni, la 20:05 din Constanţa, la 23:10 din Bucureşti Nord şi cu sosire în Piteşti la 1:17, în Râmnicu Vâlcea la 4:49 şi în Sibiu la 7:22.

În plus, pentru a facilita accesul turiştilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucureşti Nord – Tulcea Oraş şi retur. De asemenea, în fiecare zi, cele patru trenuri (2 dus/2 întors) din graficul zilnic vor continua să circule între Medgidia şi Tulcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS