Acasă Actualitate Dominique Strauss-Kahn, fost șef al FMI, a fost achitat în dosarul în...

Dominique Strauss-Kahn, fost șef al FMI, a fost achitat în dosarul în care era acuzat de proxenetism

Dominique Strauss-Kahn, fost şef al Fondului Monetar Internaţional, a fost achitat în dosarul în care era acuzat de proxenetism
Dominique Strauss-Kahn, fost şef al Fondului Monetar Internaţional, a fost achitat în dosarul în care era acuzat de proxenetism

Fostul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a fost achitat de Tribunalul Corecţional din Lille în „procesul Carlton” în care era judecat pentru proxenetism în formă agravată, informează b1.ro citând Mediafax. Strauss-Kahn a rămas impasibil în timpul citirii sentinţei şi doar a dat din cap când judecătorul Bernard Lemaire l-a anunţat că-l eliberează, declarându-l nevinovat.

În vârstă de 65 de ani, Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat pe 26 martie 2012 pentru „proxenetism în grup organizat”, în urma participării la petreceri cu prostituate, la Paris şi Washington. Strauss-Kahn se afla în banca acuzaților alături de alte 13 persoane: un hotelier, un polițist, un avocat, antreprenori și chiar un proxenet. În decembrie 2012, un acord financiar confidenţial între Dominique Strauss-Kahn şi Nafissatou Diallo, o cameristă care îl acuza de agresiune sexuală, a închis definitiv scandalul de la Hotelul Sofitel din New York, care l-a obligat pe fostul ministru socialist francez să demisioneze de la conducerea FMI şi a pus capăt ambiţiilor sale prezidenţiale în Franţa.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version