21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu suma de 8,8 milioane de lei

Bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu suma de 8,8 milioane de lei

Guvernul a alocat astăzi fondurile necesare pentru plata a două tranșe din titlurile executorii stabilite prin hotărâri judecătorești care au ca obiect acordarea unor drepturi salariale stabilite în favoarea personalului din cadrul serviciilor de ambulanță și Direcțiilor de Sănătate Publică aflate în subordinea Ministerului Sănătății, precum și pentru personalul din Ministerul Mediului și din instituțiile din subordine.

Astfel, potrivit Hotărârii de Guvern adoptată astăzi, bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu suma de 8,8 milioane de lei, necesară pentru plata primelor două tranșe din titlurile executorii aferente anului 2016, care se plătesc anticipat în 2015. Cuantumul total al obligaţiilor de plată ale Ministerului Sănătății pentru anul 2016, care se plătesc anticipat în acest an, reprezentând titluri executorii, este de 17,614 milioane lei. Suma a fost actualizată cu indicele prețurilor de consum publicat de Institutul Național de Statistică.

De asemenea, printr-o altă Hotărâre, Guvernul a decis majorarea bugetului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu suma de 6,8 milioane de lei, necesară pentru plata primelor două tranșe din titlurile executorii aferente anului 2016, care se plătesc anticipat în acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS