6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc, vizită-fulger la Sarajevo pentru a pleda în favoarea coexistenței pașnice

Papa Francisc, vizită-fulger la Sarajevo pentru a pleda în favoarea coexistenței pașnice

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc a ajuns în această dimineaţă la Sarajevo, în cadrul unei vizite-fulger destinate încurajării „intersectării” lumilor şi religiilor în Bosnia şi Herţegovina, informează HotNews.ro. Avionul suveranului pontif a aterizat la Sarajevo la ora 7:00 GMT.

Papa Francisc încearcă să aducă un mesaj de reconciliere în Bosnia şi Herţegovina, pe fondul tensiunilor din trecut între musulmani, catolici şi creştin-ortodocşi. Conflictul de acum 20 de ani din această ţară s-a soldat cu 100.000 de morţi. „Oraşul Sarajevo este supranumit Ierusalimul din Occident”, crede Papa Francisc, referindu-se la mozaicul etnic şi religios din acest oraş. „Este un oraş cu o diversitate religioasă şi culturală. Este un oraş care a suferit mult de-a lungul istoriei”, a subliniat şeful Bisericii Catolice. „Acum a pornit pe un făgaş al păcii, iar vizita mea este un semn al păcii şi o rugăciune pentru pace”, a adăugat papa Francisc, potrivit Mediafax.

Vizita are loc la 20 de ani după conflictul intercomunitar care a devastat această fostă republică iugoslavă. Este cea de-a doua vizită efectuată de un papă la Sarajevo, prima fiind cea întreprinsă de papa Ioan Paul al II-lea, în 1997.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS