17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn medic decorat luni de preşedintele Klaus Iohannis, cercetat pentru luare de mită

Un medic decorat luni de preşedintele Klaus Iohannis, cercetat pentru luare de mită

Medicul Florin Dumitru Cătălin Rusu, şef Secţie Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, care a fost decorat, luni, de preşedintele Klaus Iohannis, alături de mai multe cadre medicale, a fost reţinut în 2013 şi apoi cercetat în libertate pentru luare de mită, potrivit Mediafax.

Medicul Florin Dumitru Cătălin Rusu, şef Secţie Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, a fost decorat, luni, de preşedintele Klaus Iohannis, alături de mai multe cadre medicale de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, iar managerului instituţiei, Dan Mircea Enescu, i-a fost conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

În 9 aprilie 2013, medicul anestezist Florin Rusu de la „Spitalul Grigore Alexandrescu” şi medicul chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath de la aceeaşi unitate medicală au fost reţinuţi pentru luare de mită, după ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra lor fiind găsiţi peste 6.000 de lei, la percheziţia corporală.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au cerut arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile, însă instanţa a respins propunerea, dispunând însă interdicţie de a părăsi localitatea pentru cei doi.

În decembrie 2010, acelaşi medic anestezist, Florin Rusu, a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul naţional serviciul credincios în grad de cavaler, pentru implicarea în salvarea vieţii unor bebeluşi arşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS