22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDocumente emise înainte de 31 decembrie 1989, declasificate de Guvern

Documente emise înainte de 31 decembrie 1989, declasificate de Guvern

(Foto: lexcafe.ro)
(Foto: lexcafe.ro)

Guvernul a decis, printr-o Hotărâre, declasificarea unor documente ce conţin informații clasificate secrete de stat, emise anterior datei de 31 decembrie 1989, a anunţat Executivul printr-un comunicat. Este vorba despre documente emise de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, precum și de către instituțiile și structurile aflate în subordinea sau sub autoritatea acestuia. Potrivit Guvernului, înscrisurile în cauză se află în arhiva ministerului, termenele lor legale de clasificare și păstrare au fost depășite, iar conținutul acestora nu mai prezintă importanță pentru securitatea națională.

Potrivit comunicatului transmis de Executiv, între documentele declasificate se regăsesc unele referitoare la situații ale unor accidente de muncă; corelația dintre producție, fondul de salarii, productivitatea muncii și salariul mediu în principalele ramuri ale economiei; plata unor drepturi salariale; salarizarea cadrelor militare detașate în cadrul ministerelor, protecția muncii; planuri de import și export; recrutarea forței de muncă; lămuriri prind modul de salarizare; aspecte legate de proiectul de amplasare al Centralei nuclear electrice Cernavodă.

Documentele declasificate prin actul normativ adoptat de Guvern vor fi gestionate și vor putea fi consultate conform Legii arhivelor naționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS