14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBogdan Aurescu se întoarce de urgenţă în ţară, în urma informaţiilor despre românul răpit în Burkina Faso

Bogdan Aurescu se întoarce de urgenţă în ţară, în urma informaţiilor despre românul răpit în Burkina Faso

Ministrul de externe Bogdan Aurescu, aflat la Bruxelles, se întoarce, marţi, de urgenţă în ţară, în urma informaţiilor apărute în presă despre românul răpit în Burkina Faso.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu era plecat la reuniunea Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei care se desfăşoară la Bruxelles.

Gruparea jihadistă salafistă din Sahel Al-Mourabitoune afirmă într-o înregistrare audio difuzată de agenţia mauritană Al-Akhbar că-l deţine pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie şi îndeamnă Guvernul român să acorde atenţie serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului.

Românul, ofiţer de securitate într-o mină de mangan din Tambao, în nordul Burkina Faso, în apropiere de frontiera cu Nigerul şi Mali, a fost răpit pe 2 aprilie de către persoane înarmate care purtau turbane, o răpire care nu a făcut anterior obiectul niciunei revendicări considerate credibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS