7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMicrobuze noi pentru federaţiile şi cluburile sportive din România

Microbuze noi pentru federaţiile şi cluburile sportive din România

microbuze mts

Ministrul Tineretului şi Sportului Gabriela Szabo a repartizat astăzi 100 de autovehicule către cluburile sportive şi federaţiile din ţară, a anunţat Ministerul printr-un comunicat. Repartizarea mijloacelor de transport s-a făcut în cadrul programului de dezvoltare a parcului auto, derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Educaţiei.

Instituţiile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, respectiv cluburi, federaţii sportive naţionale şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, au primit 53 de microbuze cu o capacitate de 16+1 locuri, 30 de microbuze de 8+1 locuri, 14 autobuze de 28+2 locuri şi trei autocare de 58+2 locuri. Toate cele 100 de autovehicule au fost prezentate pe esplanada Sălii Polivalente din Bucureşti şi preluate de beneficiarii acestora.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a declarat că suma totală a celor o sută de microbuze se ridică la 3,62 milioane de euro, alte 94 urmând a fi distribuite clburilor sportive şcolare prin intermediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. „Fiecare club din România va primi câte un microbuz de 16 locuri plus unu. Asta înseamnă 49 de cluburi, toate cele nouă complexe naţionale vor primi şi ele câte un microbuz, plus primele 20 de federaţii, în funcţie de finanţarea care a fost făcută, urmând ca în continuare să dăm şi la celelalte federaţii. Este pentru prima dată în istorie când cluburile şi federaţiile primesc de la Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Guvernul României, aceste microbuze. Dacă dorim performanţă din partea sportivilor, şi noi trebuie să oferim condiţii cât de cât decente pentru ne putea măsura forţele cu marile puteri ale lumii”, a spus ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, citată de Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS