16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaracal, regatul teatrului

Caracal, regatul teatrului

Horațiu Mălăele, Ada Condeescu și Lari Giorgescu în „Jocul vieții și al morții“ (Foto: www.larevista.ro)
Horațiu Mălăele, Ada Condeescu și Lari Giorgescu în „Jocul vieții și al morții“ (Foto: www.larevista.ro)

Teatrul Național din Caracal va fi gazda celei de a cincea ediţii a Festivalului de Teatru, o ediţie „in memoriam“ Amza Pellea, ce se va desfășura în perioada 12-17 mai.
Încă din prima zi a manifestării, publicul iubitor de teatru va avea întâlnire de la ora 19.00 cu actorii Oana Pellea și Cristian Casian în piesa „N(aum)“ de Gellu Naum, în regia Marianei Cămărășan.
Horația Mălăele vine și el în Oltenia și aduce două piese care poartă amprenta sa regizorală. Astfel, miercuri, 13 mai, scena va fi rezervată „Jocului vieții și al morții“. În acest spectacol despre sfârşitul lumii şi despre un alt început, Horațiu Mălăele îi va avea parteneri de scenă pe fiul său, Bogdan Mălăele, dar și pe Crina Semciuc, Lari Giorgescu și Mircea Constantinescu.
„Sunt la a doua colaborare cu Horațiu Mălăele. Dacă la prima Horațiu a fost doar regizorul piesei în care am jucat, acum, în «Jocul vieții și al morții», este și partenerul meu de scenă. E ca o forță a naturii. E un actor de la care noi, cei tineri, avem multe de învățat. Ne bucurăm că venim la Caracal cu acest spectacol, în cadrul festivalului care va aduna toată inima teatrului românesc. Efervescența aceasta teatrală ne va face bine tuturor. Sper ca și publicul craiovean de teatru să migreze câțiva kilometri până la Caracal“, a precizat actorul Lari Giorgescu.
„Lecția“ de Eugen Ionesco, piesa ce se va juca joi, 14 mai, este o farsă tragică, căci aceasta este lecţia ionesciană, în opinia lui Mălăele. Piesa îi are în distribuție pe Aylin Cadîr, Natalia Călin, Victoria Dicu, Diana Stancu, Andreea Tănase.
Vineri, 15 mai, dar și sâmbătă, 16 mai, de la ora 11.00, și micuții sunt invitați în lumea teatrului, la brațul actorilor de la Teatrul „Țăndărică“. Primul popas îl vor face pentru a o întâlni pe „Albă ca Zăpada“, pentru ca apoi să pornească în căutarea „Punguței cu doi bani“.
La ceas de seară, vineri,15 mai, cortina se va ridica din nou pentru a-i aduce în lumina reflectoarelor pe actorii de la Asociaţia INSPIRA și piesa lor „Fă-mi loc!“, în regia lui Radu Beligan. Sâmbătă, 16 mai, de la ora 19.00, scena va fi rezervată celor de la Naționalul bucureștean, care vin cu „Fata din curcubeu“, în regia Liei Bugnar.
Regalul teatral se va încheia duminică, 17 mai, la ora 19.00, cu reprezentația Teatrului Național Cluj-Napoca – „Sânziana şi Pepelea“, de Vasile Alecsandri.
„Pentru prima dată, la această ediție avem invitat și Teatrul Național Cluj-Napoca, căci la edițiile precedente au fost prezente pe scena din Caracal doar instituții de cultură din București. Această manifestare este extraordinară pentru teatrul și orașul nostru. S-a format un public al acestui eveniment, care așteaptă cu nerăbdare reprezentațiile, se interesează, rezervă locuri, dovadă că pentru unele spectacole ale celei de-a cincea ediții biletele sunt vândute în proporție de 80 la sută“, a precizat directorul Teatrului Național din Caracal, Florin Teodorescu.
Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului de Teatru de la Caracal, ce pot fi achiziționate de la agenția de bilete a instituției, au prețuri care variază între 40 și 80 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS