9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficul rutier în minivacanţa de 1 Mai, supravegheat cu 420 de aparate radar

Traficul rutier în minivacanţa de 1 Mai, supravegheat cu 420 de aparate radar

Traficul rutier în minivacanţa de 1 Mai va fi supravegheat de peste 7.000 de poliţişti şi 420 de aparate radar, iar circulaţia pe Autostrada Soarelui ar putea fi monitorizată şi cu ajutorul unui elicopter, în condiţiile în care drumurile spre litoral s-ar putea aglomera, scrie Mediafax.  „Pentru fluidizarea traficului şi pentru prevenirea accidentelor rutiere, începând chiar de astăzi şi până duminică inclusiv, vor fi în misiune 3.600 de poliţişti rutieri, sprijiniţi de alţi 3.600 de poliţişti de ordine publică. Pe lângă măsurile de dirijare a circulaţiei, aceştia vor acţiona zilnic, în medie, cu 420 de aparate radar, pentru a-i descuraja şi sancţiona pe vitezomani”, a anunţat, joi, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

Ministrul Gabriel Oprea a spus că, în minivacanţa de 1 Mai, se aşteaptă ca traficul să se aglomereze, astfel că dispozitive suplimentare de poliţie rutieră vor fi amplasate la ieşirile din Bucureşti, pe DN1, în zona staţiunilor turistice de pe litoral şi de pe Valea Prahovei. De asemenea, traficul pe Autostrada Soarelui s-ar putea aglomera, astfel că circulaţia va fi supravegheată, în caz de nevoie, şi cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.
„Anul trecut, spre exemplu, pe litoral şi-au petrecut minivacanţa de 1 Mai peste 50.000 de turişti. Şi, pentru că vremea se anunţă în general frumoasă, probabil că şi anul acesta vor fi foarte mulţi”, a mai spus Oprea.

Vicepremierul a precizat că sunt posibile creşteri ale valorilor de trafic şi pe DN65 Piteşti-Craiova, DN39 Constanţa-Vama Veche şi DN6 Bucureşti-Alexandria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS