10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii de amploare firme de pază . Prejudiciul estimat - 3 milioane de euro

Percheziţii de amploare firme de pază . Prejudiciul estimat – 3 milioane de euro

Poliţiştii din Bucureşti efectuează în această dimineaţă 75 de percheziţii, în Bucureşti şi opt judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.Vor fi puse în executare 58 de mandate de aducere, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au descins la 75 de adrese din municipiul Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Timiş, Călăraşi, Buzău, Teleorman, Bacău, Prahova şi Ialomiţa.
La activităţi participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie  judeţene Ilfov, Timiş, Călăraşi, Buzău, Teleorman şi Bacău.
Din cercetări a reieşit că cei în cauză, prin intermediul unor societăţi fantomă, ar fi înregistrat operaţiuni fictive, în scopul deducerii ilicite de TVA.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3 milioane euro, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.
Vor fi puse în aplicare 58 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri şi dispunerea măsurilor legale.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS