14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru lunile mai, iunie şi iulie

Prognoza meteo pentru lunile mai, iunie şi iulie

Temperaturile prognozate de ANM pentru următoarele trei luni
Temperaturile prognozate de ANM pentru următoarele trei luni

Administraţia Naţională de Meteorolgie (ANM) a transmis o estimare a evoluţiei temperaturilor şi precipitaţiilor pentru lunile, mai, iunie şi iulie. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

În luna mai, temperatura aerului va fi apropiată de normalul climatologic în sud-est şi local în sudul şi vestul ţării, iar în celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice şi pe arii restrânse cele sudice şi estice, unde se vor situa în apropierea mediilor multianuale.

În luna iunie, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării.
Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa sub normele multianuale local în sudul, sud-estul şi estul teritoriului, iar în regiunile centrale şi nordice sunt posibile cantităţi peste aceste norme.

În luna iulie, temperatura aerului se va situa peste media climatologică a lunii în sud-estul tarii şi local în sud, iar in celelalte regiuni va avea valori apropiate de normal. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de normal, local, în regiunile centrale şi vestice ale ţării, iar în restul teritoriului vor fi deficitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS