Acasă Actualitate TVA pentru cărţi va fi redusă de la 9% la 5%, de...

TVA pentru cărţi va fi redusă de la 9% la 5%, de la 1 ianuarie 2016

(Foto: vest24.ro)
(Foto: vest24.ro)

Taxa pe valoare adăugată (TVA) pentru cărţi va fi redusă de la 9% la 5%, măsura urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, informează Mediafax.ro. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu.

Potrivit unui comunicat remis agenţiei Mediafax, în urma unor discuţii cu premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorescu, pe de o parte, şi ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, de cealaltă parte, s-a stabilit ca TVA la cărţi să fie redusă la 5%. În acest sens, ministrul Culturii va depune la Camera Deputaţilor un amendament la proiectul noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru cărţi să fie redusă de la 9% la 5%, România urmând să devină astfel una dintre ţările cu cea mai scăzută taxă pe valoare adăugată pe acest segment din Europa. „Reducerea TVA la carte de la 9% la 5% nu constituie o pierdere palpabilă pentru buget şi ajută, totodată, editurile să susţină un preţ de vânzare accesibil”, se arată în comunicatul citat.

Măsura scăderii TVA de la 9% la 5% ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, odată cu noul Cod Fiscal, care prevede, printre altele, reducerea TVA generală la 20%, dar şi alte măsuri de relaxare fiscală.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version