16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Avem acord pe trei mari chestiuni: finanţarea partidelor, alegerile parlamentare şi votul pentru diaspora

Iohannis: Avem acord pe trei mari chestiuni: finanţarea partidelor, alegerile parlamentare şi votul pentru diaspora

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, într-o declaraţie de presă, că există acord între preşedinte şi partide privind trei mari chestiuni: finanţarea partidelor, alegerile parlamentare şi votul pentru diaspora.
„Apreciez interesul pentru aceste consultări, dar şi participarea partidelor la consultări. Mă bucur să constat că intrăm în normalitate.
În urma discuţiilor de azi ne aflăm pe drumul cel bun. Există un acord pe trei mari chestiuni.
Am vorbit despre corectarea prevederilor care dau impresia că partidele doresc să lase portiţe pentru finanţări, în special împrumuturile de la persoane fizice.
Mă bucur să constat că partidele au fost de acord cu aceste modificări.

A doua zonă de acord se referă la legislaţia pentru alegerile parlamentare. Toate partidele s-au declarat de acord să finalizeze legislaţia în această sesiune.

Votul pentru diaspora – nu mi-am ascuns preocuparea faţă de întârzierea dezbaterii. Toate partidele au dat asigurări că există voinţă politică şi că o soluţie va fi adoptată în timp util. Mă bucur să văd că s-au schimbat lucrurile privind încuviinţările justiţiei”, a spus preşedintele Iohannis în conferinţă de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS