17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 35.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoralul românesc de 1 Mai

Peste 35.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoralul românesc de 1 Mai

Peste 35.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoralul românesc în weekendul de 1 Mai, a declarat preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, care a spus că majoritatea vor alege staţiunea Mamaia şi că există hoteluri care sunt rezervate în totalitate pentru perioada respectivă. „Ne aşteptăm la peste 35.000 de turişti pe litoralul românesc în weekendul între 1-3 mai. Vremea se anunţă foarte frumoasă, asta ne ajută foarte mult în fiecare an sau ne poate încurca. Vânzarea merge foarte bine şi feedback-ul pe care îl avem de la agenţiile ANAT este acelaşi, deci vânzarea prin agenţii merge foarte bine, oamenii s-au grăbit să facă rezervări, mai ales pentru staţiunea Mamaia”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Corina Martin, spunând că există hoteluri care au vândut deja toate locurile pentru 1 mai, scrie Mediafax.

Ea a precizat că lista evenimentelor pentru 1 Mai nu a fost definitivată, dar nu va lipsi parada autoturismelor, aceasta urmând să fie admirată atât de turişti, cât şi de constănţeni. Astfel, la paradă vor participa maşini de epocă, motociclete, maşini de curse, care vor parcurge ruta Mamaia – Constanţa şi retur. Corina Martin a menţionat că este posibil ca la paradă să fie prezente şi carele alegorice ale cluburilor din Mamaia, dar o decizie finală în acest sens urmează să fie luată săptămâna viitoare.

De asemenea, de 1 Mai va fi organizat un infotrip pentru agenţi de turism şi jurnalişti din Turcia şi Italia, acestora urmând să le fie prezentate principalele atracţii ale litoralului. Preşedintele ANAT, Aurelian Marin, a spus, la conferinţa de presă, că preţurile pentru minivacanţa de 1 Mai merg de la 60 de lei de persoană la 150 de lei de persoană pe noapte, în funcţie de numărul de stele al unităţii hoteliere. Astfel, pentru un hotel de două stele o persoană va plăti pentru o noapte în medie 60-70 de lei pe noapte, pentru trei stele – 80-100 de lei de persoană pe noapte şi pentru patru stele – 100-150 de lei de persoană pe noapte. Aurelian Marin a menţionat că pentru sudul litoralului tarifele sunt mai mici cu 20-25 la sută faţă de Mamaia. Totodată, Corina Martin a adăugat că în această vară pe litoralul românesc vor fi prezenţi 4.500 de turişti din Israel, aceştia urmând să cheltuiască în România peste trei milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS