Un cutremur de 3,3 pe scara Richter s-a produs, în noaptea de miercuri spre joi, în zona seismică Vrancea, în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul s-a produs la ora 1.19 la o adâncime de 86 de kilometri. Cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost Covasna (36 de kilometri), Focşani (44 de kilometri), Târgu Secuiesc (46 de kilometri), Mărăşeşti (49 de kilometri) şi Râmnicu Sărat (54 de kilometri).

Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.