11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia primește de la UE 8,5 milioane de euro pentru inundațiile din 2014

România primește de la UE 8,5 milioane de euro pentru inundațiile din 2014

Inundaţiile de anul trecut au afectat şi judeţele Olteniei
Inundaţiile de anul trecut au afectat şi judeţele Olteniei

România, Bulgaria și Italia vor primi în total 66,5 milioane de euro de la Comisia Europeană (CE) drept ajutoare pentru inundațiile care au avut loc în 2014, informează un comunicat de presă al executivului comunitar, preluat de Hotnews şi citat de b1.ro. Ajutoarele de aproape 8,5 milioane de euro acordate României vizează acoperirea parțială a costurilor aferente operațiunilor de urgență solicitate în urma inundațiilor. „Aceste ajutoare vor contribui îndeosebi la refacerea unor infrastructuri și servicii vitale, vor rambursa costul operațiunilor de urgență și de salvare și vor acoperi o parte din costurile aferente curățării regiunilor sinistrate”, se precizează în documentul citat.

În luna mai a anului trecut, 30 de judeţe din România au fost afectate de inundații care au provocat daune majore infrastructurilor de transport, apă, energie și comunicații, precum și multor locuințe.

Bulgaria și Italia vor beneficia și ele de ajutor din partea CE pentru daunele masive suferite din caza ploilor abundente și a inundațiilor: Italia va primi 56 de milioane de euro, iar Bulgaria 1,98 milioane de euro.

Fondul de solidaritate al UE a fost instituit pentru a sprijini statele membre în fața unor catastrofe naturale majore. Alocarea anuală totală disponibilă în 2015 este de 41,2 milioane de euro, contribuția financiară fiind calculată în funcție de totalitatea daunelor produse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS