10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDaniel Constantin Horodniceanu, propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DIICOT

Daniel Constantin Horodniceanu, propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DIICOT

(Foto: mondonews.ro)
(Foto: mondonews.ro)

Ministrul Justiției Robert Cazanciuc a transmis astăzi către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) propunerea pentru numirea lui Daniel Constantin Horodniceanu în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), a anunţat Ministerul Justiţiei printr-un comunicat. Daniel Constantin Horodniceanu are o vechime de 16 ani în funcția de procuror, din care şase ani în funcții de conducere, iar în prezent este procuror-șef al DIICOT – Serviciului Teritorial Iași.

Funcţia de procuror şef al DIICOT a rămas vacantă după arestarea Alinei Bica, iar pentru şefia instituţiei a candidat şi Adrian Glugă, procurorul-șef al DIICOT Craiova.

Potrivit dispozițiilor articolului 54, alineatul 1 din Legea 303/2004, procurorul șef al DIICOT este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul CSM. Şeful DIICOT este ales pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS