16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOperaţiunile pentru găsirea ostaticului român continuă în Burkina Faso, Niger şi Mali

Operaţiunile pentru găsirea ostaticului român continuă în Burkina Faso, Niger şi Mali

Autorităţile din Burkina Faso, din Niger şi Mali continuă căutările pentru salvarea cetăţeanului român răpit zilele trecute, potrivit site-ului de ştiri Malijet.com, citat de Mediafax.

Operaţiunile de căutare se derulează în Burkina Faso, Mali şi Niger, în cadrul Operaţiunii antiteroriste Barkhane, lansată în iulie 2014, cu asistenţa Franţei. La Operaţiunea Barkhane participă forţe din Franţa, Burkina Faso, Ciad, Mali, Mauritania şi Niger. Potrivit unor surse guvernamentale de la Ouagadougou, forţele armate din Mali şi Niger îl caută activ pe cetăţeanul român luat ostatic. Grupul care l-a răpit pe român s-a îndreptat spre o zonă situată la frontiera dintre Burkina Faso, Mali şi Niger.
Persoane înarmate au răpit, sâmbătă, un cetăţean român, la o mină de mangan din Burkina Faso. Un agent de securitate român care are şi cetăţenie franceză a fost răpit sâmbătă de cinci persoane înarmate care au atacat un convoi aflat în misiune de patrulare în apropierea minei de mangan din Tambao. Mina, situată în provincia Oudalan, în apropierea frontierelor cu Mali şi Niger, este exploatată de Pan African Minerals, o filială a Timis Corporation, compania omului de afaceri român Frank Timiş. Un jandarm şi un şofer au fost răniţi în atac. Surse din cadrul serviciilor de securitate din Burkina Faso şi Mali au declarat că românul, responsabil cu securitatea minei de mangan din nordul Burkina Faso, a fost răpit şi dus în statul vecin Mali.

Potrivit unor surse citate de BBC, răpitorii ar face parte dintr-o grupare care are legături cu Mişcarea pentru Unicitate şi Jihad în Africa de Vest (MUJAO), activă în Mali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS