11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTablourile găsite la fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, date spre expertiză

Tablourile găsite la fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, date spre expertiză

Tablourile ridicate la percheziţiile din dosarul lui Darius Vâlcov au fost date, vineri, unor specialişti evaluatori şi muzeografi, pentru a fi expertizate, a declarat procurorul şef adjunct al DNA, Călin Nistor, precizând că operele de artă au fost cumpărate din străinătate, prin case de licitaţii.
Lucrările de artă găsite la percheziţiile din dosarul fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov au valori cuprinse între 1.200 de euro, precum este „Prapor”, de Horia Bernea, şi 114.000 de euro, un tablou semnat de pictorul Auguste Renoir, intitulat „Femme nue couchee”.
Ca urmare a perchezițiilor, s-au identificat 101 tablouri pe care figurează semnătura unor pictori celebri cum ar fi PABLO PICASSO (două gravuri și un desen în cărbune), ANDY WARHOL, NICOLAE TONITZA, ȘTEFAN LUCHIAN, GHEORGHE PETRAȘCU, CONSTANTIN PILIUȚĂ, CORNELIU BABA, HORIA BERNEA, OCTAV BĂNCILĂ etc.

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, arestat la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru corupţie, a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), vineri, după ce la percheziţii au fost găsite aproximativ o sută de tablouri.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză pe Darius Vâlcov de trafic de influenţă, după ce el ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS