27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZegrean, despre cazul Şova: CC poate fi sesizată şi pentru lipsa unei hotărâri a Senatului

Zegrean, despre cazul Şova: CC poate fi sesizată şi pentru lipsa unei hotărâri a Senatului

Curtea Constituţională poate fi sesizată şi pentru lipsa unei hotărâri a Parlamentului, a declarat, joi, preşedintele CC, Augustin Zegrean, întrebat despre votul din Senat în cazul cererii DNA de avizare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova, vot care nu a fost urmat de emiterea unei hotărâri, potrivit Mediafax.

Augustin Zegrean a spus că este dreptul parlamentarilor să admită sau să respingă o cerere, precizând că textul Constituţiei prevalează în faţa celorlalte legi.

„Până la urmă, este dreptul lor să o facă, să admită sau să respingă, pentru că este o cerere, şi la o cerere trebuie să dai un răspuns. Dacă nu ar putea să le respingă, atunci cu ce rost ar mai cere (…). Spiritul ar trebui să fie Constituţia, legile şi celelalte”, a spus Augustin Zegrean.

Întrebat cum comentează faptul că miercuri, în plenul Senatului, la votul în cazul lui Dan Şova, nu ar fi prevalat Constituţia în faţa altor legi, Zegrean a spus că nu poate să spună nimic pentru că va fi o sesizare a CC despre această situaţie şi ar însemna să se antepronunţe.

„Nu pot să spun dacă e o încălcare sau nu pentru că am înţeles că vor să vină la noi să ne întrebe. Şi, dacă vă spun acum, veniţi mâine şi spuneţi că m-am antepronunţat. Oricum, părerea mea chiar nu contează. Suntem 9 aici. Eu nu sunt şeful CCR, sunt preşedintele CCR. Eu nu pot să dispun nimănui să voteze într-un fel sau altul… Eu pot să vă spun eventual părerea mea, dar asta nu ajută la nimic. De data asta, nu pot spune. Am văzut că scriaţi că va fi sesizată Curtea. O să dăm răspuns când vom fi sesizaţi. Şi pentru faptul că nu există hotărâre poate fi sesizată Curtea”, a declarat Augustin Zegrean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS