(Foto: agerpres.ro)
(Foto: agerpres.ro)
(Foto: agerpres.ro)

Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov a părăsit astăzi, în jurul orei 17:40, sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), după ce expirat ordonanța de reținere de 24 de ore emisă pe numele lui de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a expirat, transmite Agerpres.ro. „Să nu facem justiție la televizor. Așteptăm decizia instanței”, a declarat Vâlcov, înainte de a urca într-un taxi.

Magistaţii de la ÎCCJ au rămas astăzi în pronunțare pe cererea DNA privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Darius Vâlcov.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.