Acasă Actualitate Interdicția de zbor pentru elicopterele IAR-330 a fost ridicată

Interdicția de zbor pentru elicopterele IAR-330 a fost ridicată

(Foto: wikimedia.org)
(Foto: wikimedia.org)

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a anunţat astăzi că interdicția de zbor pentru elicopterele IAR-330 a fost ridicată, după ce comisia organizată în cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene a finalizat ancheta privind incidentul petrecut marți la Baza Bazei 90 Transport Aerian. Potrivit ministrului, citat de Agerpres.ro, raportul a arătat că defecțiunea sesizată de comandantul navei avea legătură cu o pală a elicei, care prezenta o eroare din fabricație. „Un elicopter de la Baza 90, constatând comandantul navei că există o anumită trepidație a elicopterului, a aterizat și sigur că s-a constatat o defecțiune la o pală. A fost numită o comisie de la Statul Major al Forțelor Aeriene, care evaluează aceste defecțiuni și până când au venit concluziile comisiei de anchetă au fost ținute la sol. Deja s-a rezolvat, deci două-trei zile au fost ținute la sol”, a precizat ministrul Dușa.

Incidentul a avut loc marți, 17 martie, în timpul unui zbor de antrenament. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale, echipajul elicopterului IAR-330 PUMA al Bazei 90 Transport Aerian a sesizat vibrații peste limita normală și a acționat conform procedurilor în vigoare. După aterizare, în urma verificărilor, s-a constatat fisurarea unei pale a elicei anticuplu. Nici un membru al echipajului nu a fost rănit în urma acestui incident.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version