Acasă Actualitate Avocata fostei şefe a DIICOT, cercetată sub control judiciar

Avocata fostei şefe a DIICOT, cercetată sub control judiciar

(Foto: b1.ro)
(Foto: b1.ro)

Curtea de Apel București a decis ca avocata Laura Voicu, reţinută de procurorii anticorupţie fiind acuzată că a atestat ilegal că un bărbat este avocat stagiar în Baroul Bucureşti şi l-a trimis să o reprezinte la Direcția Națională Anticorupție (DNA), să fie cercetată sub control judiciar. Potrivit Mediafax.ro, Laura Voicu, avocata Alinei Bica, fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a fost prezentată ieri Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanţa a decis cercetarea ei în libertate, sub control judiciar, însă decizia poate fi contestată la instanţa supremă.

Procurorii DNA au dispus joi punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a Laurei Voicu, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizare a făptuitorului şi instigare la infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi. De asemenea, s-a dispus urmărirea penală faţă de Niculae Learciu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version