(Foto: recolta.eu)
(Foto: recolta.eu)
(Foto: recolta.eu)

România va primi 6,86 milioane de euro pentru implementarea programului european de distribuire a fructelor şi legumelor în şcoli, informează Mediafax.ro. Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene (CE), statele membre au fost de acord cu propunerea privind un buget total de 150 de milioane de euro pentru programul european „Fructe şi legume în şcoli”, din această sumă României fiindu-i alocate 6,86 milioane de euro. Germania va primi cea mai mare sumă, aproape 28 de milioane de euro, această ţară fiind urmată de Italia – 26,8 milioane de euro şi Polonia – 18 milioane de euro.

Programul, creat în 2009, îşi propune să distribuie fructe şi legume în şcoli, având ca obiectiv furnizarea de astfel de produse pentru aproximativ 12 milioane de copii cu vârste între 6 şi 10 ani din cele 25 de state membre participante (Finlanda, Suedia şi Marea Britanie au decis să nu mai participe la program, de la 1 august 2015). Programul a fost iniţiat ca urmare a scăderii consumului de fructe şi legume în rândul copiilor, iar din 2004 el finanţează şi iniţiative educaţionale care explică beneficiile consumului de fructe şi legume.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.