21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVărul lui Vanghelie a fost arestat preventiv, iar ceilalţi trei inculpaţi din dosar sunt cercetaţi sub control judiciar

Vărul lui Vanghelie a fost arestat preventiv, iar ceilalţi trei inculpaţi din dosar sunt cercetaţi sub control judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea preventivă a vărului primarului Marian Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, în timp ce pentru ceilalţi trei inculpaţi din dosar a dispus cercetarea sub control judiciar, anunţă Hotnews. Astfel, instanţa supremă a hotărât că şoferul lui Vanghelie, Adrian Murgoci, directoarea Economat Sector 5, Laura Ciocan, şi soţul acesteia, Sorin Ciocan, toţi reţinuţi joi de procurori, pentru 24 de ore, să fie cercetaţi sub control judiciar.

Instanţa supremă a decis arestarea preventivă a primarului Marian Vanghelie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5. Sâmbătă, în jurul orei 8.30, primarul a fost dus la Arestul central al Poliţiei. Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în timp ce Mircea Niculae este acuzat de complicitate la luare de mită şi de spălare de bani, iar Adrian Murgoci, Laura şi Sorin Ciocan sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.

Măsurile preventive luate în cazul primarului Marian Vanghelie şi a celorlalţi patru inculpaţi nu este definitivă şi poate fi contestată tot la instanţa supremă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS