3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăncile pot fi combătute. Iată cum le puteți veni „de hac“!

Băncile pot fi combătute. Iată cum le puteți veni „de hac“!

Băncile trebuie să afișeze la bancomate toate comisioanele percepute utilizatorilor de carduri (Foto: economica.net)
Băncile trebuie să afișeze la bancomate toate comisioanele percepute utilizatorilor de carduri
(Foto: economica.net)

Persoanele care au conturi curente, depozite, carduri și chiar credite constată că băncile practică tot felul de comisioane aberante, din ce în ce mai mari.
Comisioanele bancare sunt majorate periodic din cauză că instituțiile de credit nu mai fac suficienți bani din dobânzile încasate la credite. Doar că băncile nu pot majora peste noapte comisioanele percepute de la clienți fără să aibă acordul expres al respectivelor persoane. Avocata Carmen Popa a dezvăluit în cadrul emisiunii „Economia Sudului“ de la alege tv că băncile sunt obligate să le transmită clienților care au conturi curente listele cu noile tarife și comisioane, cu 30 de zile înainte ca acestea să fie aplicate. Persoanele care nu sunt de acord cu noile comisioane pot să respingă propunerea băncii de majorare a respectivelor servicii și să rezilieze unilateral și gratuit contractul cu banca. Cea mai bună sancțiune împotriva băncii este să îți muți conturile la altă instituție de credit, mai ieftină, a mai spus avocata. Cei care dețin carduri trebuie să știe că banca la care au deschis contul este obligată să le elibereze lunar un extras de cont, gratuit, din care reiese ce operațiuni de plăți și încasări s-au făcut prin conturile respective. De asemenea, pe ecranele bancomatelor trebuie afișate comisioanele percepute deținătorilor de carduri.
Ce comisioane aberante au mai apărut în ultima perioadă și ce metode legale există pentru a vă feri de majorările impuse de bănci puteți afla urmărind emisiunea pe internet, fie pe site-ul Gazetei de Sud, www.gds.ro, fie pe site-ul televiziunii, www.alege.tv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS