24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProducţia industrială a crescut în ianuarie cu 1,2%

Producţia industrială a crescut în ianuarie cu 1,2%

În  luna ianuarie 2015, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 4,4% ca serie brută, respectiv cu 0,9%,  ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit Institutului Naţional de Statistică.
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 1,2% ca serie brută, respectiv cu 3,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În luna ianuarie 2015, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 4,4%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+6,3%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 17,8%, respectiv cu 2,5%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,9%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+2,9%). Industria extractivă a scăzut cu 4,8%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 2,0%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 1,2% susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+2,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7,3% şi industria extractivă cu 3,8%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,4%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+5,2%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 6,6%, în timp ce industria extractivă a înregistrat o scădere de 1,0%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS