13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLady Gaga, Meryl Streep şi alte 34 de femei celebre i-au trimis o scrisoare Angelei Merkel

Lady Gaga, Meryl Streep şi alte 34 de femei celebre i-au trimis o scrisoare Angelei Merkel

•  Scrisoarea, semnată de 36 de femei celebre, reaminteşte dnei Merkel că, în noiembrie anul trecut, domnia sa anunţa oficial că, între priorităţile preşedinţiei germane a G7 se află un accent mai mare pe creşterea rolului femeilor în viaţa politică, economică şi socială a ţărilor lumii.

Starul de la Hollywood Meryl Streeap şi diva rockului Lady Gaga, dar şi şefa Facebook, Sheryl Sandberg, se află printre cele 36 semnatare ale unei scrisori „neobişnuite” adresate cancelarului german Angela Merkel cu prilejul zilei de 8 martie. În scrisoare, semnatarele cer ca îmbunătăţirea condiţiei femeilor şi a tinerelor fete la nivelul planetei să se afle în centrul proiectelor de dezvoltare ale preşedinţiei germane a G7 (SUA,Japonia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Canada). „Sărăcia există”, se spune în scrisoare – adresată de asemenea preşedintei Comisiei Uniunii Africane (UA), Nkosazana Dlamini-Zum. Problemele cele mai arzătoare ce se cer a fi soluţionate, se subliniază în mesajul respectiv, privesc dreptul femeilor la egalitate cu bărbaţii, îmbunătăţirea accesului lor la îngrijire medicală şi la instruire – domenii în care în special ţările în curs de dezvoltare acuză o mare întârziere. Scrisoarea nu vizează obligarea Berlinului la iniţierea unor măsuri concrete, ci vrea să reamintească angajamentul preşedinţiei germane a G7 de a face din întărirea rolului femeilor în viaţa economică, politică şi socială una din priorităţile mai marilor lumii.
În zilele de 7 şi 8 iunie 2015, urmează să aibă loc în Germania un summit al ţărilor G7 , un bun prilej pentru abordarea inclusiv a statutului femeilor. Semnatarele scrisorii au fost încurajate să se adreseze Angelei Merkel de adoptarea în Germania a unei legi conform căreia marilor întreprinderi germane li se impune o cota de 30% prezenţa a femeilor în Consiliile de supraveghere ce au rolul de a controla activitatea de conducere. Legea respectivă priveşte un număr de circa o sută de întreprinderi şi urmează a fi pusă în aplicare până în 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS