17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlţi doi suspecţi, reţinuţi în cazul asasinării lui Boris Nemţov

Alţi doi suspecţi, reţinuţi în cazul asasinării lui Boris Nemţov

Alţi doi suspecţi, pe lângă Zaur Dadaiev şi Anzor Gubaşev, au fost reţinuţi sub suspiciunea de implicare în asasinarea opozantului rus Boris Nemţov, a anunţat sâmbătă seara secretarul Consiliului de Securitate din republica rusă Inguşetia, Albert Barahoiev.

În cursul zilei de sâmbătă, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksander Bortnikov, a anunţat că Zaur Dadaiev şi Anzor Gubaşev au fost reţinuţi pentru asasinarea lui Nemţov. Ambii suspecţi sunt din regiunea Caucazului, din sudul Rusiei, relatează Sputnik, potrivit Mediafax.

Albert Barahoiev a anunţat însă, sâmbătă seara, că pe lângă Dadaiev şi Gubaşev au mai fost reţinuţi alţi doi suspecţi. Printre cei reţinuţi se află „Zaur Dadaiev, care este comandantul adjunct al unei unităţi a batalionului Sever din Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Cecene, şi un alt bărbat care se afla cu el în maşină în acel moment. Anzor Gubaşev, care lucra la o companie privată de securitate din Moscova şi fratele său mai mic au fost de asemenea reţinuţi”, a declarat Barahoiev pentru RIA Novosti.

Zaur Dadaiev, care lucrează în poliţia din Cecenia de zece ani, şi Anzor Gubaşev locuiesc în capitala cecenă Groznîi, dar au fost reţinuţi în republica rusă Inguşetia, a declarat Barahoiev pentru agenţia TASS. El a precizat că Dadaiev a fost arestat în oraşul Magas, iar Gubaşev a fost arestat în timp ce se deplasa cu un autovehicul din oraşul Malgobek spre satul Voznesenovskaia, unde locuieşte mama sa.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, în vârstă de 23 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS