15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihail Vlasov, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Mihail Vlasov, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Mihail Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (Foto: jurnalul.ro)
Mihail Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (Foto: jurnalul.ro)

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) Mihail Vlasov a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, informează Mediafax.ro. Decizia a fost luată astăzi de Curtea de Apel Bucureşti, însă nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.

Pe 9 aprilie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pentru trafic de influenţă pe Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din funcţia de preşedinte al CCIR. Mihail Vlasov este judecat sub control judiciar din 30 august 2014, după ce, din 24 aprilie 2014 a fost arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Anterior, din 19 martie 2014 până în 24 aprilie 2014, Vlasov s-a aflat în arest preventiv. Vlasov a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori şi a solicitat instanţei să fie judecat în procedură simplificată, astfel încât să-i fie redusă pedeapsa, însă Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 21 octombrie 2014, să-i respingă cererea.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României susţinea că în dosarul său nu s-a realizat niciodată un flagrant, iar în rechizitoriu procurorii au spus „numai minciuni”, care se vor putea proba la un moment dat. La ultimul termen al procesului, în 18 februarie, el a rugat-o pe judecătoarea Curţii de Apel Bucureşti să-l achite, precizând că, dacă va fi condamnat, aceasta va trăi „cu conştiinţa încărcată toată viaţa”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS