Acasă Actualitate Mircea Geoană, audiat ca martor în dosarul „Mită la PSD”

Mircea Geoană, audiat ca martor în dosarul „Mită la PSD”

Senatorul Mircea Geoană a fost audiat, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul cunoscut sub numele de „Mită la PSD”, în calitatea de martor, potrivit Mediafax. În acest caz, instanţa a dispus şi citarea lui Cristian Burci cu mandat de aducere, având în vedere că nu s-a prezentat pentru a fi şi el audiat.

Mircea Geoană a spus, în faţa instanţei, că nu a ştiut de încheierea vreunui contract între compania Interagro şi Insomar. El a subliniat că, în calitate de preşedinte al PSD, nu s-a ocupat de finanţarea campaniei electorale din 2009, când a candidat pentru funcţia de preşedinte al României. Senatorul a precizat că, în cadrul unor contexte sociale, l-a întâlnit pe omul de afaceri Ioan Niculae, arătând, însă, că nu a discutat niciodată cu acesta despre o potenţială intervenţie la Guvern pentru favorizarea firmelor lui Niculae. „Am fost martor şi la primul proces. Acolo a fost o decizie de achitare a celor doi inculpaţi. (…) Mi-am menţinut în integralitate declaraţiile făcute în prima instanţă”, a declarat Mircea Geoană după terminarea procesului de la Curtea de Apel Bucureşti.

Tot la temenul de joi a fost citat în calitate de martor patronul cotidianului Adevărul şi Prima TV, Cristian Burci. Întrucât nu s-a prezentat pentru a fi audiat, instanţa a dispus citarea lui cu mandat de aducere la următorul termen de judecată, amendându-l totodată cu 3.000 de lei pentru neprezentare.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version