8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMircea Geoană, audiat ca martor în dosarul "Mită la PSD"

Mircea Geoană, audiat ca martor în dosarul „Mită la PSD”

Senatorul Mircea Geoană a fost audiat, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul cunoscut sub numele de „Mită la PSD”, în calitatea de martor, potrivit Mediafax. În acest caz, instanţa a dispus şi citarea lui Cristian Burci cu mandat de aducere, având în vedere că nu s-a prezentat pentru a fi şi el audiat.

Mircea Geoană a spus, în faţa instanţei, că nu a ştiut de încheierea vreunui contract între compania Interagro şi Insomar. El a subliniat că, în calitate de preşedinte al PSD, nu s-a ocupat de finanţarea campaniei electorale din 2009, când a candidat pentru funcţia de preşedinte al României. Senatorul a precizat că, în cadrul unor contexte sociale, l-a întâlnit pe omul de afaceri Ioan Niculae, arătând, însă, că nu a discutat niciodată cu acesta despre o potenţială intervenţie la Guvern pentru favorizarea firmelor lui Niculae. „Am fost martor şi la primul proces. Acolo a fost o decizie de achitare a celor doi inculpaţi. (…) Mi-am menţinut în integralitate declaraţiile făcute în prima instanţă”, a declarat Mircea Geoană după terminarea procesului de la Curtea de Apel Bucureşti.

Tot la temenul de joi a fost citat în calitate de martor patronul cotidianului Adevărul şi Prima TV, Cristian Burci. Întrucât nu s-a prezentat pentru a fi audiat, instanţa a dispus citarea lui cu mandat de aducere la următorul termen de judecată, amendându-l totodată cu 3.000 de lei pentru neprezentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS