Acasă Actualitate Ministrul britanic al apărării susține că Rusia reprezintă o amenințare pentru țările baltice

Ministrul britanic al apărării susține că Rusia reprezintă o amenințare pentru țările baltice

Michael Fallon, ministrul britanic al apărării (Foto: bbc.com)
Michael Fallon, ministrul britanic al apărării (Foto: bbc.com)

Ministrul britanic al apărării Michael Fallon a avertizat ieri că Rusia ar putea folosi împotriva țărilor baltice strategia pe care este acuzată că a pus-o în aplicare pentru a destabiliza Ucraina, informează Agerpres.ro citând presa din Marea Britanie. „NATO trebuie să se pregătească pentru o agresiune rusă sub toate formele”, a declarat Fallon, referindu-se la un „pericol real” pentru Estonia, Letonia și Lituania, toate trei membre ale Alianței Nord-Atlantice. Kievul și Occidentul acuză Rusia că îi înarmează pe rebeli și trimite mii de soldați în Ucraina. „Putin mă îngrijorează’, a declarat Michael Fallon pentru cotidianul Times. „Sunt îngrijorat din cauza presiunii pe care o exercită asupra țărilor baltice, a modului în care testează NATO”, a adăugat el, amintind recentele zboruri ale unor bombardiere rusești în apropierea spațiului aerian al Marii Britanii și arestarea unui polițist estonian inculpat pentru spionaj de justiția din Rusia de la 5 septembrie, situație ce a antrenat tensiuni în relațiile dintre Moscova și Tallinn.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a confirmat că Michael Fallon a făcut declarații ziariștilor britanici care îl însoțesc într-o vizită în Sierra Leone, fără să precizeze conținutul acestora.

Declarațiile demnitarului britanic intervin după ce separatiștii proruși au dat o nouă lovitură Kievului, obligând armata guvernamentală să abandoneze orașul strategic Debalțevo. În acest context, președintele ucrainean Petro Poroșenko a cerut trimiterea unei misiuni de poliție a Uniunii Europene sub mandat ONU pentru menținerea păcii în estul țării.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version