16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis, despre atacurile de la Copenhaga: România își reafirmă sprijinul față de lupta împotriva terorismului

Iohannis, despre atacurile de la Copenhaga: România își reafirmă sprijinul față de lupta împotriva terorismului

(Foto: presidency.ro)
(Foto: presidency.ro)

Preşedintele României Klaus Iohannis condamnă cu fermitate atacurile teroriste produse la Copenhaga în acest sfârşit de săptămână şi subliniază că România își reafirmă sprijinul față de lupta împotriva terorismului. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, condamnă cu fermitate atacurile teroriste de la Copenhaga”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale. „Acțiunile teroriste au început la un centru cultural, în cursul unei dezbateri privind islamismul și libertatea de expresie, și au continuat în apropierea unei sinagogi din centrul capitalei daneze. După atentatele din luna ianuarie, de la Paris, sunt vizate din nou libertatea de expresie și diferențele religioase. România își reafirmă sprijinul față de lupta împotriva terorismului și față de măsurile europene de combatere și descurajare a oricăror tentative de terorism. În același timp, toleranța față de credințele religioase ale popoarelor trebuie să fie respectată și cultivată atât în presă cât și în discursurile publice”, a afirmat preşedintele Iohannis, potrivit comunicatului citat.

Şi MAE condamnă atacurile din Danemarca

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, de asemenea, un comunicat prin care condamnă atacurile teroriste comise în Danemarca. „Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacurile teroriste din Danemarca, comise în cursul zilei de ieri, și transmite condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în urma acestora. Ministerul Afacerilor Externe consideră că astfel de acte violente inacceptabile comise pe teritoriul Uniunii Europene constituie un atac la adresa valorilor europene fundamentale. „Asemenea atacuri de o gravitate deosebită și lipsite de orice justificare ne întăresc și mai mult angajamentul de a lupta împotriva terorismului internațional și a extremismului. În aceste momente dificile, exprim, în numele meu si al Ministerului Afacerilor Externe, solidaritatea față de Danemarca și poporul danez”, a declarat ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

Reamintim că două atacuri armate au avut loc în acest weekend la Copenhaga, Danemarca. Primul s-a produs ieri, când s-au tras focuri de armă asupra unui centru cultural unde se desfășura o dezbatere despre islam și libertatea de exprimare. În această dimineață, un bărbat care a deschis focul asupra forțelor de ordine a fost ucis în apropierea unei gări. Acesta ar putea fi autorul celor două atacuri, soldate cu doi morți și cinci răniți, după cum a anunțat poliția locală, citată de DPA și Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS