24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmplasamentele celor două centre de comandă şi control ale NATO din România, stabilite în proporţie de 90%

Amplasamentele celor două centre de comandă şi control ale NATO din România, stabilite în proporţie de 90%

(Foto: caleaeuropeana.ro)
(Foto: caleaeuropeana.ro)

Ministrul Apărării Naţionale Mircea Duşa a declarat, astăzi, la Târgu Mureş, că amplasamentele celor două centre de comandă şi control ale NATO din România, stabilite la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO de la Bruxelles, au fost identificate în proporţie de 90%, scriu jurnaliştii de la HotNews.ro. ”La nivelul Statului Major General şi al Colegiului de Conducere al Ministerului Apărării analizăm în momentul de faţă mai multe locaţii şi în termen foarte scurt vom lua o hotărâre cu privire la locaţia celor două comandamente şi vom trece la lucrările şi măsurile de operaţionalizare a lor. Sigur că încă nu vă pot preciza exact. 90% ne-am hotărât unde vor fi, nu vă pot preciza exact până nu luăm în analiză toate elementele şi până nu ne sfătuim şi cu partenerii noştri din NATO şi mai ales cu militarii din ţările care urmează să vină în aceste comandamente, respectiv SUA, Anglia, Germania, Polonia, Turcia. Sunt miniştri cu care deja am discutat fie telefonic, fie la întâlniri bilaterale şi care vor trimite militarii în comandamentele din România”, a precizat Mircea Duşa.

Mircea Duşa a făcut referire la decizia de constituire imediată pe teritoriile aliaţilor din est – România, Polonia, Bulgaria, Estonia, Letonia şi Lituania – a unor unităţi pentru integrarea forţelor NATO, acestea fiind structuri multinaţionale de comandă şi control ale Alianţei Nord-Atlantice, care să asigure o prezenţa vizibilă şi continuă a NATO pe teritoriul aliaţilor estici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS