9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis, către politicieni: Un Parlament tolerant cu corupţii nu se va bucura niciodată de respect

Iohannis, către politicieni: Un Parlament tolerant cu corupţii nu se va bucura niciodată de respect

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis azi, prin intermediul unei rețele de socializare, un mesaj privitor la cererile de încuviinţare a urmăririi penale a parlamentarilor. Președintele a spus că reînnoieşte apelul adresat clasei politice de a înţelege că un Parlament tolerant în ceea ce privește corupţia şi corupţii nu se va bucura niciodată de respectul cetăţenilor, potrivit Mediafax.

Este cea de-a doua postare a şefului statului, pe această temă, după ce, joi, în timpul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, Klaus Iohannis a scris că se aştepta ca Senatul să încuviinţeze cererea de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Vineri, preşedintele a revenit asupra subiectului, arătând, tot într-o postare pe pagina de socializare, că ”procedurile pentru cererile de încuviinţare a reţinerii, arestării sau percheziţiei parlamentarilor şi cele de efectuare a urmăririi penale pentru miniştri şi foşti miniştri, membri ai Parlamentului, trebuie să devină mai simple şi mai transparente”.

”Reînnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a înţelege că un Parlament tolerant cu corupţia şi corupţii nu se va bucura niciodată de respectul şi încrederea cetăţenilor”, a transmis Klaus Iohannis politicienilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS