11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO barjă încărcată cu îngrăşământ agricol s-a scufundat în Dunăre, în apropierea portului Moldova Veche

O barjă încărcată cu îngrăşământ agricol s-a scufundat în Dunăre, în apropierea portului Moldova Veche

(Foto: evz.ro)
(Foto: evz.ro)

O navă încărcată cu 900 de tone de îngrășământ utilizat în agricultură s-a scufundat în această după-amiază în apropierea portului Moldova Veche, informează b1.ro. „Incidentul s-a produs pe fluviul Dunărea, în apropierea portului Moldova Veche, în jurul orelor 14:00. Barja făcea parte dintr-un convoi format din trei barje și se deplasa dinspre Vukovar (Croația) spre Moldova Veche”, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Potrivit evz.ro, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a informat, printr-un comunicat de presă, că evenimentul înregistrat la Moldova Veche constituie un incident petrecut pe fluviul Dunărea şi nu o poluare accidentală, iar Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU) a dispus informarea cu caracter preventiv a statelor riverane Dunării. „Din datele disponibile până în prezent reiese că încărcătura barjei scufundate este ambalată integral în saci cu folie dublă de polietilenă (insolubili în apă) şi rafie, posibilele efecte asupra ecosistemului fluviului Dunărea sau asupra calităţii apei fiind reduse. În calitate de preşedinte al Comitetului, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a dispus ca, pe toată perioada operaţiunilor de recuperare a încărcăturii scufundate, Administraţia Naţională ‘Apele Române’ să asigure monitorizarea permanentă a calităţii apelor pe mai multe secţiuni de control”, se arată în comunicatul citat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS