11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF extinde controlul marilor averi: 4.800 de persoane sunt în vizor

ANAF extinde controlul marilor averi: 4.800 de persoane sunt în vizor

Fiscul va controla averile altor 4.800 de persoane, prin extinderea programului început în 2011, în care a încadrat 400 de români cu averi de peste 20 milioane de euro, noile controale pentru venituri nedeclarate urmând să înceapă peste câteva luni, cu 120 de inspectori alocaţi.

„Acest program va continua la nivelul persoanelor pe care le avem în grupul-ţintă, dar urmărim declanşarea unui nou program, extins, întrucât din analizele noastre de risc pe care le-am făcut în rândul persoanelor fizice, am constatat existenţa unor riscuri fiscale şi pentru alte persoane. Am considerat necesar să demarăm alt program, de aceeaşi natură, pentru în jur de 4.800 de persoane, altele decât cele 400 din grupul ţintă, program care să vizeze nu doar controlul fiscal, cât şi utilizarea altor instrumente şi tratamente de creştere a conformării voluntare”, a declarat miercuri Eugen Şerban, director în cadrul Direcţiei Verificări Fiscale, structură a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) însărcinată cu controlul marilor averi, la o conferinţă a PwC România, potrivit zf.ro.

Pentru extinderea programului, Fiscul a avut nevoie de mai multe resurse, astfel că a înfiinţat servicii de verificări fiscale la nivel regional, localizate în localităţile în care funcţionează direcţiile regionale ale Finanţelor Publice, dar aflate în structura Direcţiei de Verificări Fiscale din aparatul central.
ANAF a alocat 120 de inspectori fiscali pentru controlul celor 4.800 de persoane, recrutând deja în ianuarie 70 de persoane.
Programul va fi lansat peste câteva luni, după ce inspectorii vor fi instruiţi, se elaborează planul de acţiune şi se aprobă metodele de încurajare a conformării voluntare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS