14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputaţii au ridicat imunitatea Elenei Udrea. Ea poate fi arestată

Deputaţii au ridicat imunitatea Elenei Udrea. Ea poate fi arestată

De asemenea, au fost aprobate cererea DNA de urmărire penală, în dosarul Gala Bute, și cererea pentru extinderea urmăririi penale pentru luare de mită, în același dosar.

Camera Deputaților a luat în discuție șase solicitări, venite din partea procurorilor DNA, pe numele Elenei Udrea: în trei solicitări ale DNA se cere arestarea Elenei Udrea, două solicitări vizează cererea de urmărire penală, iar într-una se cere extinderea cererii de urmărire penală.

Hotărârile Parlamentului urmează să fie publicate în Monitorul Oficial, iar după publicare deciziile se pot pune în aplicare de procurori.

În dosarul Gala Bute, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea și pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât și încuviințarea arestării preventive.
În aceeași cauză, DNA ceruse, luni, aviz de la Camera Deputaților pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracțiunile de abuz în serviciu, cu obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut, marti, aviz pentru urmarirea penala a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenţă – două în legătura cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor adiţionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-Romania -, spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, precum şi încuviinţarea reţinerii şi arestarii deputatului PMP pentru aceste infracţiuni.
De asemenea, în dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar, luată în cazul Elenei Udrea în 29 ianuarie, cu arestarea preventivă, pentru faptele de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, pentru care este deja urmărită penal. Anchetatorii susţin Udrea a încălcat condiţiile controlului judiciar când a făcut afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS