12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul ANM: Posibil cod portocaliu pentru Teleorman, Olt și Argeș

Directorul ANM: Posibil cod portocaliu pentru Teleorman, Olt și Argeș

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat în cadrul comandamentului de iarnă organizat la această oră la Ministerul de Interne, că, în această noapte este posibil ca meteorologii să emită Cod Portocaliu de viscol în sudul țării.
Ion Sandu a declarat că în județe precum Teleorman, Olt, Dâmbovița și Argeș este posibil ca meteorologii să emită acest cod.

Meteorologii au emis Cod Galben de ninsori şi viscol. Ninsorile vor cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, urmând să se extindă şi în Muntenia şi Dobrogea.
Atenţionarea este valabilă de vineri, ora 16.00, până sâmbătă, ora 14.00.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, la debutul comandamentului MAI, că este necesară luarea tuturor măsurilor pentru protejarea cetățenilor, în condițiile în care meteorologii au emis Cod Galben pentru jumătate de țară.

„Vreau să luăm toate măsurile de pregătire pentru următoarele zile, astfel încât să reacționăm așa cum se cuvine. În unele zone deja a nins. În județul Gorj se acționează pentru deszăpezire. Din cauza vântului puternic, au fost suspendate acțiunile în porturile Midia și Mangalia. Misiunea noastră este să intervenim de la apariția primei ninsori. Știu că ați verificat deja stocurile cu materiale antiderapante și stocurile de carburanți. Asigurați-vă că drumarii sunt pregătiți să intervină. Nu vreau să avem surprize și să spună cineva că nu este la muncă în aceste zile”, a mai declarat Oprea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS