3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRudel Obreja, arestat în Gala Bute

Rudel Obreja, arestat în Gala Bute

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu. Decizia luată de Tribunalul Bucureşti poate fi contestată.

În acest dosar, instanţa a decis arestul la domiciliu pentru foştii subalterni ai Elenei Udrea de la Ministerul Turismului. Gheorghe Nastasia şi Ştefan Lungu au colaborat cu procurorii şi au depus mărturii împotriva fostei lor şefe. Aceeaşi măsură s-a luat şi în cazul primarului din Lupeni, Cornel Resmeriţă.

Procurorii spun că Elena Udrea a insistat ca Ministerul Turismului să organizeze Gala Bute-Mendy, chiar dacă era ilegal. A găsit un subterfugiu şi a scris într-o Hotărâre de Guvern că meciul va promova imaginea turistică a României.

Tot ea l-a ajutat pe Rudel Obreja să obţină un credit uriaş, în timp record, fără ca firma fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box să îndeplinească vreuna dintre condiţii. Anchetatorii spun că au dovezi că Elena Udrea a vorbit personal cu directorul general adjunct al BRD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS