10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătorul CCR Toni Greblă, la DNA

Judecătorul CCR Toni Greblă, la DNA

Judecătorul Curții Constituționale Toni Greblă s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție în dosarul în care este acuzat de mai multe infracțiuni și în care s-a cerut încuviințarea arestării preventive.

”Azi am venit pentru a vedea şi eu de ce sunt acuzat, am impresia ca judecarea mea a început în spațiul public de ieri. După ce voi ieşi, că nu spun înainte de a vedea ce acuze mi se aduc, vă voi spune ce am…”,a  spus Toni Greblă.

Reamintim că DNA a trimis o cerere procurorului general al României, care o va înainta Senatului, prin care se cere aviz pentru arestarea preventivă și trimiterea în judecată a lui Toni Greblă, judecător CCR. Greblă, actual judecător CCR și fost senator PSD, este urmărit penal pentru infracțiunile de trafic de influență și constituire de grup infracțional organizat.

”În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție – doamna Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei privind sesizarea Biroului permanent al Senatului României, în vederea declanşării procedurilor pentru obţinerea avizului necesar pentru arestarea şi trimiterea în judecată penală a suspectului GREBLĂ TONI , judecător la Curtea Constituţională a României”, se arată în comunicatul DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS