11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE Dan Adamescu, condamnat la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare

UPDATE Dan Adamescu, condamnat la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare

Curtea de Apel București l-a condamnat luni pe omul de afaceri Dan Adamescu la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare într-un dosar de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență, potrivit Agerpres. Decizia nu este definitivă.

În 24 iunie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Dan Adamescu, judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe omul de afaceri Iosif Armaş, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă. Cei patru judecători au stat în arest preventiv din 20 mai până în 30 august 2014, când instanţa supremă a dispus măsură arestului la domiciliu. Adamescu a fost arestat preventiv din 6 iunie până în 30 august 2014, dată de la care este în arestul la domiciliu.

Adamescu este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Roventa, pentru că aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Update 13:58: Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiți de omul de afaceri Dan Adamescu, a fost condamnat luni de Curtea de Apel București la 22 ani închisoare.
Potrivit deciziei instanței, Mircea Moldovan, judecător la Tribunalul București la data faptelor, a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni de corupție, pedeapsa de bază fiind de 6 ani și 10 luni închisoare, la care s-a adăugat un spor de 15 ani și 2 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite), astfel încât el va executa în final pedeapsa de 22 de ani închisoare. De asemenea, lui Mircea Moldovan i s-au confiscat mai multe bunuri (un telefon, un televizor) și sume de bani, fiind menținut sechestrul pe un autoturism Mercedes Benz ML 320. În acelaşi dosar, Ion Stanciu a fost condamnat la trei ani și opt luni, Elena Rovența la cinci ani și 10 luni, iar Sorin Viziru la cinci ani de închisoare. Totodată instanța a decis confiscarea sumelor care au făcut obiectul infracțiunilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS