14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISIS a decapitat al doilea ostatic japonez, pe jurnalistul Kenji Goto

ISIS a decapitat al doilea ostatic japonez, pe jurnalistul Kenji Goto

Stat Islamic (SI) a anunţat că l-a decapitat pe ostaticul nipon Kenji Goto, de 47 de ani, potrivit unei înregistrări video postate sâmbătă pe Twitter de Al-Furqan, organul mediatic al acestei organizaţii jihadiste.

Înregistrarea video, a cărei autenticitate nu a putut fi confirmată imediat, prezintă un ostatic în ţinută portocalie stând în genunchi şi, alături de el, în picioare, un bărbat mascat, îmbrăcat în negru, ţinând un cuţit în mână. Acesta din urmă se adresează Guvernului japonez, afirmând că este responsabil de moartea ostaticului, potrivit theguardian.com.

Potrivit Institutului SITE, care supraveghează site-uri fundamentaliste, călăul, care vorbeşte cu accent britanic, apare şi în alte înregistrări video ce prezintă decapitări de ostatici occidentali.
El afirmă că ostaticul nipon este decapitat din cauza „participării” Japoniei la lupta împotriva jihadiştilor.

Jurnalistul Kenji Goto a fost răpit la sfârşitul lui octombrie în Siria, unde venise să încerce eliberarea unui alt ostatic . El avea o carieră de succes în presă în Japonia. Era căsătorit şi avea două fetiţe, una de doar o lună. Kenji Goto plecase în Siria pentru a scrie despre ororile comise de ISIS.

În schimb, ISIS nu a făcut niciun anunţ privind soarta unui pilot iordanian ameninţat la rândul lui cu moartea de către această organizaţie.

Organizaţia jihadistă a ameninţat joi că îl ucide pe pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh, luat ostatic, dacă Iordania nu o eliberează pe o jihadistă irakiană, Sajida al-Rishawi, condamnată la moarte şi închisă în Iordania pentru participare la un val de atentate în 2005 la Amman.
ISIS a decapitat un alt ostatic japonez, Haruna Yukawa, potrivit unei înregistrări difuzate la 24 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS