24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVideanu,Bica, Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş, arestaţi pentru 30 de zile

Videanu,Bica, Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş, arestaţi pentru 30 de zile

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis în această dimineață, după audieri maraton,  arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru PDL Adriean Videanu. Au primit sentințe de arestare preventivă și fosta șefă anti-mafie Alina Bica, consilierul acesteia Florentin Mihăilescu, precum și Dorin Cocoş și fiul său Alin Cocoș.

Omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă şi dare de mită, fiul său Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

Videanu, Alin Cocoş şi Mihăilescu urmează să fie încarceraţi, în timp ce Dorin Cocoş şi Alina Bica sunt deja în arest în alte două dosare – dosarul Microsoft şi respectiv cel al despăgubirii ilegale pentru un teren supraevaluat.

În dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale, Bica este urmărită penal pentru luare de mită (două infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS