5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePensionarii vor beneficia de sejururi de tratament balnear, începând cu 16 februarie

Pensionarii vor beneficia de sejururi de tratament balnear, începând cu 16 februarie

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a anunţat că, începând cu data de 16 februarie 2015, pensionarii vor putea beneficia de primele sejururi de tratament balnear.
Hotărârea de Guvern care reglementează acordarea biletelor de tratament balnear a fost aprobată în şedinţa de Guvern de ieri.
Potrivit documentului, în anul 2015 vor fi disponibile aproximativ 220.000 locuri în staţiunile balneare, cu 10.000 mai multe decât anul trecut.
Actul normativ stabileşte că pot beneficia de tratament balnear pensionarii şi asiguraţii din sistemul public de pensii, în limita locurilor disponibile. Biletele de tratament sunt acordate în baza criteriilor stabilite, anual, printr-un ordin comun al Casei Naţionale de Pensii Publice şi al caselor de pensii sectoriale (MAI, SRI şi MAPN). Cererile se depun la casa de pensii din raza de domiciliu a solicitantului.
Durata unui sejur este de 16 zile.  Suma alocată anul acesta pentru cele aproximativ 220.000 bilete este de 308.069.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS