Acasă Actualitate Manifestaţie împotriva islamului violent la Copenhaga la apelul mişcării Pegida

Manifestaţie împotriva islamului violent la Copenhaga la apelul mişcării Pegida

O manifestaţie antiislam este anunţată luni la Copenhaga la apelul mişcării Pegida, care şi-a anulat reuniunea săptămânală prevăzută pentru aceeeaşi zi la Dresda (Germania) după ce a primit ameninţări, potrivit Mediafax.

„Vom manifesta mâine (luni) la ora 18.00 (19.00 ora României) la Copenhaga. Pe Facebook, 300 de persoane au spus că vor participa”, a anunţat duminică organizatorul acestei reuniuni, Nicolai Sennels, un psiholog şcolar.

Mişcarea Pegida („Patrioţi europeni împotriva islamizării Occidentului”) a luat fiinţă în Germania în octombrie. În prezent, aceasta s-a răspândit şi în alte ţări europene.
În Danemarca, „obiectivul este de a oferi clasei de mijloc o şansă de a-şi exprima îngrijorarea faţă de un islam violent”, a explicat Sennels. Potrivit lui este vorba despre primul marş „de acest gen” organizat în această ţară.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version