10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful de la resurse umane din cadrul Oficiului de Cadastru București, arestat pentru luare de mită

Şeful de la resurse umane din cadrul Oficiului de Cadastru București, arestat pentru luare de mită

Şeful Biroului Resurse Umane de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, Iulian Bocşe, reţinut joi de procurorii DNA, care îl acuză că a cerut mită 15.000 de euro, din care a primit 5.000 de euro, pentru a ajuta o persoană să promoveze un concurs, a fost arestat.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus, vineri, arestarea lui Bocşe pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, Bocșe Iulian (șef al Biroului resurse umane și relații cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București) a pretins de la Cuzuc Dan-Constantin suma de 15.000 de euro, în schimbul favorizării lui Toader Simona Elena, la concursul de promovare organizat în septembrie 2014. Din această sumă, până în prezent, Bocșe Iulian a primit de la Cuzuc Dan-Constantin aproximativ 5.000 de euro.

Bocșe Iulian, șef al Biroului resurse umane și relații cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București și membru al comisiei de concurs desemnate pentru concursul organizat în septembrie 2014 (organizat pentru ocuparea unor posturi vacante de execuție în cadrul instituției menționate), și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu cu prilejul desfășurării concursului menționat, pentru a obține promovarea acestui concurs de către Toader Simona Elena.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de suspecții, cercetați în stare de libertate:

Cuzuc Dan Constantin, sub aspectul infracțiunilor de dare de mită și instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau altul foloase necuvenite;
Toader Simona Elena, sub aspectul infracțiunilor de complicitate la dare de mită și complicitate la instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau altul foloase necuvenite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS